Facebook Messenger va primi o interfaţă simplificată, dar şi noi funcţii avansate pentru AR şi AI

02.05.2018
Facebook Messenger va primi o interfaţă simplificată, dar şi noi funcţii avansate pentru AR şi AI

Messenger a devenit în timp una dintre cele mai aglomerate şi mai greu de folosit aplicaţii din portofoliul Facebook, compania fiind nevoită să lanseze şi o versiune „Messenger Lite” pentru cei care nu vor decât să trimită mesaje fără să se complice cu tot felul de funcţionalităţi pe care nu le vor. Facebook doreşte însă ca Messenger să rămână o platformă relevantă, pe care utilizatorii să nu o abandoneze în favoarea altor alternative, aşa că va aduce modificări importante în viitorul apropiat, simplificând interfaţa.

Mark Zuckerberg a dezvăluit în cadrul conferinţei F8 că următoarea actualizare majoră de Messenger va fi livrată cu o nouă interfaţă simplă şi rapidă, care va oferi acces la funcţiile cele mai importante imediat, fără navigarea prin multe meniuri. Ecranul principal „Chat” va reveni la o formă „clasică”, care oferă acces rapid la conversaţiile pornite, singurele elemente în plus fiind căsuţa de căutări şi componenta Stories, care apare în partea de sus.

Pe lângă Chats, vor mai exista alte două tab-uri, Contacts şi ceva ce pare o pictogramă de genul „Discovery”, care probabil că foloseşte geolocaţia pentru a identifica prietenii din imediata apropiere. Se pare că accentul pe care compania l-a pus pe funcţia „camera” în trecut va fi scăzut, această funcţionalitate fiind mutată în partea de sus, alături de butonul pentru apeluri video şi de butonul pentru iniţierea conversaţiilor noi. Cele două butoane pentru jocuri şi pentru „aplicaţii” par să di dispărut complet. Alături de noua interfaţă, aplicaţia va primi şi un „dark mode”, cerut în special de utilizatorii de smartphone-uri cu ecrane OLED, astfel, consumul de energie în aplicaţie fiind redus.

Facebook Messenger nu este însă în pericol de a deveni un serviciu irelevant sau fără multe funcţii avansate. Au fost prezentate capabilităţi noi pentru Realitate Augmentată, dezvoltatorii putând integra astfel de funcţii în produsele lor compatibile cu această platformă, în timp ce sistemul de inteligenţă artificială M va putea traduce în timp real mesajele către pagini şi de la diverse pagini prin intermediul boţilor. La început va fi oferită traducerea din Engleză în Spaniolă şi invers, însă mai multe limbi vor fi adăugate pe parcurs. Acest sistem va debuta în Statele Unite.

Interfaţa nouă va fi lansată „foarte curând”, în timp ce funcţiile mai speciale vor apărea pe parcursul următoarelor luni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult