Facebook porneşte transmisiile live audio alături de BBC

21.12.2016
Facebook porneşte transmisiile live audio alături de BBC

Se pare că în domeniul social media problemele complicate sunt rezolvate mai repede decât cele simple. Total opus transmisiunilor „de modă veche”, Facebook a introdus mai întâi livestreaming video, înainte de a oferi utilizatorilor şi entităţilor media de a transmite doar sunet prin intermediul platformei. De astăzi însă, BBC va fi primul creator de conţinut care va putea transmite materiale audio pe Facebook, urmând ca în 2017 să fie o funcţie disponibilă tuturor utilizatorilor.

După ce grupul de prieteni, albumele foto, înregistrările video şi transmisiunile live s-au mutat pe Facebook, acum este momentul ca radioul online să vină pe reţeaua de socializare a lui Mark Zuckerberg. Fiind vorba despre un simplu flux audio, nu vor exista prea multe funcţii avansate, însă vor exista nişte diferenţe între modul în care livestreaming-ul audio va funcţiona pe iOS şi pe Android.

În timp ce pe Android utilizatorii pot porni un flux audio şi pot închide aplicaţia Facebook din background, pe iOS aplicaţia Facebook trebuie să rămână pornită tot timpul pentru a putea reda transmisia live. În fluxul de ştiri, un livestream audio va apărea similar cu un livestream video, diferenţa fiind lipsa fluxului video, care este înlocuit cu o imagine statică. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult