Gata cu „cerşitul” de Like-uri. Facebook va sancţiona postările care îi îndeamnă pe utilizatori să comenteze sau să dea Share

Începând cu această săptămână, Facebook va penaliza postările în care utilizatorilor li se cere să dea Like, Share sau să comenteze.

Postări de genul „Marchează un prieten căruia îi place să...” sau „Dacă vă place daţi Like & Share” vor fi afişate mai jos sau deloc în fluxul de ştiri. Potrivit unor statistici, în fiecare zi prietenii şi paginile publică, în medie, aproximativ 1.500 de postări noi, dar doar aproximativ 300 dintre acestea sunt afişate de Facebook în news feed-ul unui utilizator. 

Compania a anunţat că nu vor fi afectate de decizie postările în care cineva cere ajutor, sfaturi de călătorie sau cele prin care organizaţiile non-profit sau utilizatorii încearcă să strângă fonduri pentru o cauză.

Conţinutul va fi analizat de un algoritm dezvoltat special pentru acest lucru. Pentru pagini, noile măsuri vor fi introduse în săptămânile care urmează, pentru a li se da deţinătorilor timp să îşi adapteze conţinutul.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat