Instagram ar putea lansa o secţiune video 4K

12.06.2018
Instagram ar putea lansa o secţiune video 4K

Facebook se pregăteşte să anunţe o nouă direcţie pentru reţeaua de socializare Instagram. Compania a trimis deja o invitaţie pentru un eveniment de presă în care va prezenta noile sale funcţii, însă detalii despre acestea au ajuns deja pe internet. Este vorba despre posibilitatea de a urca până la 60 de minute de video într-un singur clip, compania încercând să ofere o alternativă la YouTube, stabilind deja parteneriate cu diverşi creatori de conţinut.

Pe 20 iunie, Facebook ar putea anunţa noile clipuri de lungă durată de pe Instagram. Acestea vor putea fi urcate în rezoluţie 4K, iar realizarea lor va fi încurajată să fie în orientare verticală. Aplicaţia Instagram va primi astfel o secţiune nouă dedicată acestui tip de conţinut, care va putea reţine locul exact unde ai rămas la ultima vizionare, într-o manieră similară cu cea de pe Netflix şi YouTube, pentru a putea continua mai târziu.

Este interesant însă faptul că Instagram va încearca în cadrul acestui program să creeze posibilitatea de a monetiza pentru prima dată conţinutul folosind reclame, putând afişa spoturi înainte sau în timpul redării pentru a genera venituri pentru creatori. Nu în ultimul rând, creatorii de conţinut vor putea să includă link-uri externe în postări, pentru a trimite utilizatorii spre alte site-uri sau conturi de socializare.

Această nouă funcţionalitate ar putea să coincidă cu vestea că Instagram are un miliard de conturi active. Chiar dacă nu este încă oficial, la ultima raportare reţeaua avea 800 de milioane de utilizatori, iar aceasta a avut loc în septembrie. Având în vedere creşterea cu aproximativ 100 de milioane la fiecare patru luni în ultimii ani, este posibil ca această cifră să fie chiar considerabil mai mare decât 1 miliard.

Vom afla toate detaliile săptămâna viitoare, când va avea loc evenimentul de prezentare din San Francisco.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult