Instagram depăşeşte pragul de 600 de milioane de utilizatori activi

16.12.2016
Instagram depăşeşte pragul de 600 de milioane de utilizatori activi

Instagram este probabil platforma din portofoliul Facebook care a evoluat cel mai mult în 2016. Aceasta a primit o serie de upgrade-uri precum stories, un flux algoritmic, posibilitatea de a salva articole pentru publicare la un alt moment, posibilitatea de a face zoom pe conţinut, noile bookmarks şi chiar posibilitatea de a transmite video live. Toate acestea au asigurat o creştere accelerată, atingând luna aceasta 600 de milioane de utilizatori activi.

Vestea vine la doar jumătate de an după ce Instagram a trecut de pragul de 500 de milioane de utilizatori activi. Se pare că această creştere este chiar mai rapidă decât în trecut, fiind nevoie de 9 luni pentru a depăşi 500 de milioane de la 400 de miloane. În final, se pare că tranziţia de la un flux cronologic la unul algoritmic a fost benefică atât pentru utilizatori, cât şi pentru platformă, fiind livrate articole relevante mai des decât cele care nu prezintă interes.

De asemenea, integrarea tuturor fucţiilor avansate pentru publicarea de clipuri video şi fotografii, unele inspirate de Snapchat, iar altele de Facebook, într-o singură aplicaţie, asigură utilizarea mai intensă în defavoarea altor servicii. Atât timp cât utilizatorii au toate uneltele de care au nevoie într-un singur loc, există puţine motive pentru a folosi alte servicii alternative.

Cu siguranţă însă creşterea Instagram nu se va opri aici, însă nu este clar dacă următoarea sută de milioane de utilizatori activi lunari va fi strânsă într-un timp la fel de scurt.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult