Paginile care distribuie ştiri false nu se vor mai putea promova prin reclame pe Facebook

29.08.2017
Paginile care distribuie ştiri false nu se vor mai putea promova prin reclame pe Facebook

Facebook a anunţat o nouă măsură împotriva paginilor care distribuie ştiri false. Acestea nu vor mai putea cumpăra reclame pe Facebook pentru a se promova. Compania nu le mai permite deja agenţiilor de publicitate să cumpere reclame care duc spre articole marcate ca fiind false.

 

Paginile nu vor fi pedepsite la prima abatere, ci după mai multe postări. „Ştirile false sunt dăunătoare pentru comunitatea noastră. Îi fac pe oameni să fie mai puţin informaţi şi erodează încrederea”, a transmis Facebook.

Compania luptă împotriva ştirilor false pe trei fronturi principale. Facebook vrea să reducă veniturile acestor pagini, dezvoltă noi produse care reduc propagarea fenomenului şi vrea să îi ajute pe utilizatori să identifice mai uşor ştirile false.

 

O pagină căreia i s-a tăiat accesul la reclame se poate promova din nou pe Facebook dacă încetează să mai publice ştiri false.

 

Foto: Pixabay

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult