Platforma de chat Facebook Messenger implementează Instant Games în discuţiile cu prieteni

04.05.2017
Platforma de chat Facebook Messenger implementează Instant Games în discuţiile cu prieteni

Facebook a experimentat în trecut cu jocurile prin intermediul platformei Messenger, însă acestea erau limitate la jocuri de şah şi aruncatul unei mingi de baschet la coş într-un format simplist şi nu tocmai uşor de accesat. În cadrul conferinţei F8 de anul acesta, compania a anunţat că va dezvolta aceste funcţii de gaming ale serviciului de mesagerie, iar astăzi acestea sunt deja accesibile pentru o parte dintre utilizatori.

Această funcţionalitate a fost până în prezent disponibilă pentru o parte dintre cei care folosesc platforma Messenger, însă cu o selecţie limitată la doar 17 titluri. Odată cu lansarea oficială a componentei de gaming de pe clientul de chat, nu mai puţin de 50 de jocuri sunt acum disponibile. Printre cele mai interesante se regăsesc Words With Friends de la Zynga, un joc care a debutat pe Facebook şi pe mobile în urmă cu câţiva ani şi EverWing. Majoritatea jocurilor folosesc gameplay-ul pe ture, în timp ce altele beneficiază de funcţionalitate extinsă cu ajutorul boţilor de pe Messenger.

Desigur, jocurile vor fi disponibile doar în versiunea standard de Facebook Messenger pentru mobile, însă nu vor putea fi accesate din noua aplicaţie Facebook Lite, lansată de curând pe Google Play Store. Cei care încă nu au primit acces la jocuri în clientul de chat vor primi în următoarele câteva săptămâni, compania începând activarea per cont. În următoarele câteva săptămâni aceasta va ajunge pe majoritatea conturilor active, atât pe iOS, cât şi pe Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult