Prisma renunţă la restricţiile de rezoluţie, integrează un flux foto bazat pe geolocaţie

21.12.2016
Prisma renunţă la restricţiile de rezoluţie, integrează un flux foto bazat pe geolocaţie

Aplicaţia foto Prisma s-a bucurat de un succes enorm în preajma lansării şi a primit o serie de funcţii noi de-a lungul celor câteva luni de existenţă, printre care şi capabilităţi video. Cu toate că funcţiile sale încep să fie copiate de către alte companii, Facebook şi Snapchat oferind deja filtre similare în aplicaţiile lor, ruşii de la Prisma nu se dau bătuţi, continuând dezvoltarea platformei. Cel mai nou update ridică limita de rezoluţie şi raportul de aspect al fotografiilor şi adaugă un flux foto bazat pe geolocaţie.

Imaginile realizate cu ajutorul Prisma erau iniţial limitate la rezoluţia de 1080 x 1080 pixeli, cu un raport de aspect 1:1. Acest lucru înseamnă că toate fotografiile prelucrate prin intermediul Prisma erau pătrate, potrivite pentru publicare pe Instagram sau Facebook, însă mulţi utilizatori doreau să realizeze fotografii în diverse forme. În procesul de editare din aplicaţia Prisma a fost integrată acum o unealtă de tip Crop, care este momentan disponibilă doar pe iOS.

Întrucât nicio companie din social media nu şi-a arătat interesul în achiziţia aplicaţiei Prisma, compania din spatele ei încearcă să pună bazele unei noi reţele de socializare în interiorul acesteia. Este vorba despre un flux de fotografii, care sunt afişate utilizatorilor în funcţie de coordonatele GPS, oferind imagini din apropierea imediată. Desigur, harta interactivă din aplicaţie va oferi posibilitatea de a vedea şi fotografii din alte zone ale lumii, monumentele şi atracţiile turistice fiind marcate pentru acces rapid.

În timp ce rezoluţia ridicată şi fluxul de fotografii ajung şi pe Android, doar pe iOS vor putea fi realizate fotografii cu raport de aspect diferit de 1:1. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult