Un bărbat din Pakistan a fost condamnat la moarte din cauza unei postări pe Facebook

12.06.2017
Un bărbat din Pakistan a fost condamnat la moarte din cauza unei postări pe Facebook

Un tribunal din Pakistan l-a condamnat la moarte pe Taimoor Raza pentru că ar fi comis blasfemie pe Facebook, aceasta fiind prima pedeapsă capitală primită pentru defăimarea divinitătăţii pe site-uri de socializare, informează Mediafax.

 

Condamnarea lui Raza, în vârstă de 30 de ani, are loc în urma unor măsuri drastice întreprinse de premierul pakistanezNawaz Sharif faţă de blasfemia în mediul online.

 

Blasfemia este un subiect sensibil în Pakistanul majoritar musulman, unde insultarea profetului Mahomed este o crimă capitală pentru care zeci de persoane aşteaptă să fie judecate.

 

 

Shafiq Qureshi, procuror pakistanez, a declarat că Raza a fost condamnat pentru că ar fi întreprins comentarii peiorative la adresa profetului Mohamed şi a soţiilor sale.

Raza a fost arestat după ce ar fi tranmis mesaje de instigare la ură şi blasfemie de pe telefonul său, în timp ce se afla într-o staţie de autobuz din Bahawalpur, unde un agent al forţelor antiterorism l-a arestat şi i-a confiscat telefonul. Dovezile obţinute de pe telefonul lui Raza au dus la condamnarea sa.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult