Un model cere bani pentru cheltuielile curente pe o platformă de crowdfunding

Un model cere bani pentru cheltuielile curente pe o platformă de crowdfunding
Jen Wilke, un fost model Playboy în vârstă de 32 de ani, a lansat o campanie de strângere de fonduri pe platforma de crowdfunding GoFundMe. Pe astfel de site-uri oamenii caută de obicei fonduri pentru a dezvolta noi produse şi tehnologii sau pentru a realiza proiecte culturale. În cazul GoFundMe, sunt de obicei făcute donaţii pentru persoane defavorizate, bolnave, cu handicap sau care au nevoie disperată de ajutor. 
 
Banii nu sunt ceruţi de model pentru dezvoltarea unui nou proiect foto sau o cauză filantropică, ci pentru a acoperi cheltuielile curente ale tinerei aflate la apusul carierei. Ea chiar spune că banii îi sunt necesari pentru a participa la o petrecere de VIP-uri, unde speră să îşi facă noi conexiuni. 
 

Iniţiativa tinerei, care este sănătoasă şi aptă de muncă, este una controversată. „E sănătoasă. Nu poate să muncească la fel ca noi toţi?”, scrie cineva pe pagina de Facebook a tinerei. „Ştiu că nu le pot mulţumi personal tuturor celor care au donat pe GoFund Me şi ştiu că am parte de o mulţime de ură, dar nu îmi pasă”, a declarat Jen. 

 
Deşi a apărut în pictoriale în reviste precum FHM, Maxim sau Playboy, Wilke se pare că nu a câştigat suficienţi bani din această activitate. 
 
 
Cei care donează 5 dolari primesc pe e-mail un selfie făcut de Wilke, iar „patronii” care dau mai mulţi bani au parte de diverse obiecte personalizate. 
 
Campania nu este una de succes. După 15 zile, Wilke a strâns 1.000 de dolari din suma de 10.000 de dolari ţintită. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult