Ziua Îndrăgostiţilor: Utilizatorii de computere Mac sunt mai predispuşi să folosească reţelele de socializare pentru a găsi iubirea

Ziua Îndrăgostiţilor: Utilizatorii de computere Mac sunt mai predispuşi să folosească reţelele de socializare pentru a găsi iubirea

Utilizatorii care accesează browser-ul de Internet mai ales de pe desktop-uri Mac sunt mai predispuşi să îşi manifeste sentimentele de dragoste pe reţelele de socializare, potrivit unui studiu al Kaspersky lab.

 

Toate relaţiile trebuie să înceapă de undeva. Astfel, conform unui studiu, utilizatorii computerelor Mac sunt lideri incontestabili la acest capitol, comparativ cu utilizatorii celorlalte dispozitive: 14% dintre aceştia recunosc că folosesc reţelele de socializare pentru a-şi găsi un/o partener/-ă, în timp ce 11% accesează astfel de site-uri pentru a căuta parteneri sexuali.

Aceste cifre sunt de două ori mai mari faţă de media tuturor respondenţilor (8%, respectiv 5%). Nu este nicio surpriză, în acest caz, faptul că, pentru a-şi atinge scopurile, iubitorii de Mac sunt mai predispuşi să-şi dezvăluie pe site-urile de socializare statutul matrimonial (83% versus 63%) şi orientarea sexuală (70% versus 44%).

 

De asemenea, utilizatorii de dispozitive Mac sunt mai predispuşi să vorbească despre activităţile lor amoroase pe reţelele de socializare, o treime (31%) precizând că ar face bucuroşi acest lucru. Media acestui parametru trece cu puţin de 16%.

 

Foto: Pixabay

 

Cum afectează reţelele de socializare vieţile personale ale celor care deja au un partener? Aproape jumătate dintre respondenţi (46%) au spus că relaţiile lor s-au îmbunătăţit datorită reţelelor de socializare, iar utilizatorii de dispozitive Mac sunt cei mai fericiţi şi din acest punct de vedere – procentul lor ajunge la 68%. Acest lucru s-ar putea datora faptului că utilizatorii de Mac preferă să comunice cu partenerii lor prin intermediul reţelelor de socializare: 45% dintre ei aleg acest mod de comunicare cu persoanele iubite, pe când media tuturor respondenţilor a fost de doar 36%.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult