Acesta este unul dintre cele mai mari Ecrane Albastre ale Morţii pe care lumea le-a văzut

23.08.2016
Acesta este unul dintre cele mai mari Ecrane Albastre ale Morţii pe care lumea le-a văzut

Ecranul Albastru, cunoscut şi ca „ecranul morţii” sau BSoD (Blue Screen of Death), este o caracteristică a sistemului de operare Windows care există de mai mult de două decenii. Nu este utilizator al sistemelor de operare mai vechi dezvoltate de Microsoft care să nu-l recunoască.

Însă, unul la fel de mare ca cel fotografiat în faţa intrării CentralFestival din Pattaya, Thailanda, vezi mai rar. Display-ul pe care apare Ecranul Albastru din imagine are aproximativ 20 de metri înălţime.

Acest semn al „neputinţei” Windows (cauzat de cele mai multe ori de factori exteriori, precum driverele proaste) este atât de cunoscut încât formaţia Nine Inch Nails l-a afişat pe fundalul scenei intenţionat în timpul unui concert din 2008. Iar dacă vreţi să vedeţi mai multe BSoD apărute în locuri publice, găsiţi pe Reddit o secţiune specială

BSoD apare atunci când sistemul de operare Windows dă o eroare gravă. Ecranul Albastru a fost introdus prima dată în Windows NT 3.1 în 1993 (primul Windows din familia NT), iar apoi a făcut parte din toate versiunile ulterioare ale sistemului de operare al Microsoft. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult