Actualizările de Windows 10 vor fi mai mici cu 35% după lansarea nolui Creators Update

06.03.2017
Actualizările de Windows 10 vor fi mai mici cu 35% după lansarea nolui Creators Update

Actualizările pentru Windows 10 nu sunt obligatoriu foarte mari, însă acesta vor scădea în dimensiuni foarte curând. Microsoft a anunţat că începând cu noul Creators Update, care va fi lansat cândva în cursul primăverii, pachetele de actualizare vor scădea în dimensiuni în medie cu 35%. Această funcţionalitate a fost anunţată în urmă cu câteva luni, fiind disponibilă pentru testare pentru toţi membrii programului Windows Insider.

Creators Update pentru Windows 10 va fi probabil cel mai mare de până acum. Acesta va adăuga compatibilitate cu dispozitivele de realitate virtuală Microsoft Holographic, va implementa noi funcţii dedicate celor din mediul creativ precum un nou Microsoft Paint cu capabilităţi de modelare 3D şi multe altele.  Probabil cea mai importantă componentă nouă, de pe urma căreia vor beneficia toţi utilizatorii de Windows 10, va fi probabil Unified Update Platform, care deschide noi posibilităţi la acest capitol.

Actualizările vor putea fi amânate sau programate pentru a nu afecta programul de lucru al utilizatorilor, în timp ce pachetele descărcate vor scădea în dimensiuni. Motivul pentru care aceste noi update-uri vor fi mai mici este implementarea unui nou tip de livrare numit „download diferenţial”. Acest tip de actualizare este disponibil pe alte platforme de mai mult timp, fiind descărcate doar fişierele modificate, nu întregul pachet. Microsoft spune că implementarea unui asemenea sistem a fost întârziată foarte mult întrucât multe componente din Windows 10 sunt bazate pe cod vechi, greu de adaptat la nevoile unui sistem de operare modern.

Microsoft nu doreşte să pună o dată exactă pe noul Creators Update pentru Windows 10, însă zvonurile spun că acesta va fi lansat în luna aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult