Adobe Photoshop a găsit leac pentru pozele blurate

Adobe Photoshop a găsit leac pentru pozele blurate

Adobe Photoshop va primi în curând un nou filtru pentru procesarea imaginilor, capabil să refacă pozele neclare înlăturând nedoritul efect de blur.

Aflată încă în stadiu experimental, noua funcţie a fost testată live în faţa participanţilor la conferinţa Adobe MAX 2011, demonstrând abilităţi remarcabile pentru reconstruirea pozelor blurate.

Fără a intra prea mult în detalii, procedeul de restaurare presupune analizarea detaliată a imaginii pentru determinarea direcţiei exacte în care a fost mişcat obiectivul camerei foto şi cât de amplă a fost mişcarea. Practic, dacă la momentul declanşării obturatorului camera foto a fost mişcată uşor către dreapta, aplicaţia va reface acest traseu, reconstruind pas cu pas imaginea.

Aplicat corect, procedeul poate compensa pentru mişcările nedorite, redând integral claritatea imaginilor.

Noul filtru pentru Adobe Photoshop funcţionează la fel de bine şi cu imagini care conţin elemente text, însă are unele limitări, fiind incapabil să redea claritatea pozelor focalizate incorect, imagini redimensionate sau de slabă calitate.

Din păcate Adobe nu a menţionat când va oferi noua funcţie publicului larg, precizând doar că va fi integrată într-o versiune viitoare a suitei Photoshop.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News