Adopţia iOS 8, mai lentă decât cea a versiunilor anterioare

19.09.2014
Adopţia iOS 8, mai lentă decât cea a versiunilor anterioare

Apple a lansat noua versiune a sistemului său de operare iOS în seara zilei de 17 septembrie, rata adopţiei a celei de-a opta iteraţii a platformei sale pentru terminale mobile atingând 16 procente în doar 24 de ore. Chiar dacă cifra ar părea impresionantă la o primă vedere, mai ales dacă o comparăm cu adopţia lentă a celor mai noi versiuni ale platformei Android, adopţia iOS 8 este mai lentă decât cea a versiunilor anterioare 6 sau 7.

iOS 7 a adus, după şase versiuni în care sistemul de operare Apple nu a cunoscut un progres vizual semnificativ, un mediu grafic complet refăcut care s-a bucurat de atenţia presei şi a stârnit curiozitatea utilizatorilor. iOS 8 completează ce a început iOS 7 şi se axează mai multe pe îmbunătăţirile de ordin tehnic, iar utilizatorii nu mai par atât de entuziasmaţi ca acum un an.

Deşi a fost instalat deja pe 16 procente din numărul total de terminal Apple active, iOS 7 având încă 80 de procente iar restul versiunilor mai vechi mulţumindu-se cu ceva mai puţin de 4 procente, iOS 8 are o rată de adopţie mai lentă decât cea a versiunilor anterioare.

Conform datelor comunicate de mai multe companii care se ocupă şi de monitorizarea utilizării diferitelor versiuni ale platformelor mobile, iOS 8 are o rată de adopţie de două ori mai lentă decât iOS 7. Acum un, în aceleaşi 24 de ore care au trecut după lansare, iOS 7 poposise deja pe 38% din terminalele Apple active. Mai mult, chiar şi iOS 6, care a fost o actualizare neconvingătoare la vremea ei, a reuşit sa capteze ceva mai multă atenţie decât noul iOS 8.

 Pe lângă noutăţile mai puţin atrăgătoare pentru utilizatorii obişnuiţi, iOS 8 s-a lovit probabil şi de spaţiu mare de stocare cerut pentru actualizarea Over the Air. Cum cele mai răspândite telefoane sau tabletele Apple sunt cele cu 16 GB de memorie internă, probabil că unii utilizatori nu au fost încântaţi de ideea de a elibera 5 GB de spaţiu pentru descărcarea, despachetarea şi instalarea acestei actualizări. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News