Afacerile locale se pot acum înscrie pe Apple Maps

22.10.2014
Afacerile locale se pot acum înscrie pe Apple Maps

Apple Maps a avut parte de o lansare mai puţin fericită, iar în timp a primit doar mici patch-uri pentru a mai repara din probleme. De curând însă, compania a început să acorde mai multă atenţie serviciului, oferind actualizări ale hărţilor pentru anumite zone şi mai nou posiblitatea micilor întreprinzători să se listeze singuri.

Având în vedere că Apple Maps sunt integrate destul de adânc în serviciile şi aplicaţiile de iOS, nu este de mirare că Apple încearcă să le îmbunătăţească funcţionalitatea. Noul portal Maps Connect oferă oricui deţine o companie de dimensiuni mici să îşi marcheze afacerea pe hartă, alături de o serie de detalii foarte utile. Pot include site-ul oficial, profilele oficiale de Yelp, Facebook şi Twitter şi se pot înscrie pentru iBeacon, o tehnologie Apple care poate urmări utilizatorii pentru a le oferi oferte targetate.

Din păcate însă, va mai dura până când vom vedea magazine şi sedii de firme din România pe Apple Maps. Serviciul Maps Connect este disponibil momentan doar pentru Statele Unite, urmând ca în viitor să se extindă şi în alte teritorii în viitorul apropiat. Având în vedere faptul că Apple încearcă să controleze obsesiv multe dintre serviciile sale, este plăcut să vedem astfel de iniţiative care invită comunitatea să contribuie la îmbunătăţirea lor.

Cu toate acestea însă, Apple Maps rămâne în continuare o soluţie ineficientă pentru a naviga prin oraşe, fiind clar depăşită de alte servicii precum Google Maps, Open Street Maps şi HERE Maps. Vestea bună este că Apple nu îşi abandonează serviciul şi încearcă să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor, deşi nu ştim exact cât va trebui să aşteptăm până când îl vom putea utiliza fără frica de a ne rătăci. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult