Android actualizat pentru oricine: CyanogenMod oferă acum o metodă simplă de instalare

Android actualizat pentru oricine: CyanogenMod oferă acum o metodă simplă de instalare

Acum două luni, când echipa CyanogenMod a anunţat că a devenit o companie de sine-stătătoare, aceasta a promis că va oferi în curând şi un mod simplificat de instalare, permiţând astfel oricărui utilizator interesat să încerce una dintre cele mai celebre versiuni modificate de Android. După două luni, acest instrument software este disponibil.

Bazat pe codul-sursă Android, CyanogenMod este o versiune a sistemului de operare Android care include multe modificări, începând cu optimizări de viteză sau extinderea suportului pentru standarde şi codecuri şi terminând cu aplicaţii şi modificări de interfaţă. Disponibil pe mai multe terminale mobile, CyanogenMod nu a fost însă un produs prea simplu de instalat, iar noua companie intenţionează să schimbe acest lucru.

Cyanogen Inc a anunţat că aplicaţia CyanogenMod Installer a fost aprobată de Google şi este disponibilă acum în Google Play. Aceasta necesită instalarea pe calculator a unei aplicaţii desktop cu care va comunica, un cablu USB şi, de la sine înţeles, un telefon compatibil cu CyanogenMod Installer. Nu toate produsele compatibile cu CyanogenMod pot fi actualizate astfel, însă compania a promis o extindere rapidă.

Procesul de instalare este foarte simplu şi necesită doar două sau trei apăsări pe ecran, aplicaţia deblocând boot loader-ul şi obţinând acces administrativ root fără a cere atenţia sau intervenţia utilizatorului. Aplicaţia oferă inclusiv explicaţii grafice pentru modul în care utilizatorul poate activa USB debbuging în cazul în care rutinele de instalare nu pot face singure acest lucru.

Deoarece versiunea CyanogenMod bazată pe Android 4.4 este încă în stadiul Beta, utilizatorii vor putea instala astfel doar versiunea stabilă CyanogenMod 10, care este bazată pe Android 4.3.1. În plus, clientul desktop este încă în stadiul Beta şi este compatibil în acest moment doar cu sistemele de operare Windows Vista, Windows 7 şi Windows 8.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News