Android M oferă opţiuni noi de personalizare a interfeţei

Android M oferă opţiuni noi de personalizare a interfeţei

Cea de-a doua versiune pentru dezvoltatori a noului Android M a adăugat câteva opţiuni noi pentru personalizarea interfeţei, care nu au fost disponibile în trecut în nicio variantă a sistemului de operare. Acestea sunt disponibile din meniul System UI Tuner ascuns în „developer options” şi pot duce la un aspect mult mai minimalist în partea de sus a ecranului, care este de obicei aglomerată cu tot felul de pictograme care indică starea dispozitivului.

Fiecare indicator în parte, de la cel pentru semnal, la cel pentru conexiunea de date, pentru WiFi, Bluetooth şi baterie, poate fi scos de pe bara de sus a sistemului de operare. Cei care îşi doresc un ecran mai aerisit, sau chiar gol, pot scoate toate elementele grafice dacă doresc. De asemenea, indicatorul de baterie poate acum să includă şi procentajul deasupra sa, fără a ocupa spaţiu în plus în laterale. Desigur, funcţionalitatea nu este afectată, diversele componente ale telefonului fiind în continuare funcţionale, chiar şi fără aceste pictograme.

De asemenea, tot în meniul dedicat dezvoltatorilor a fost adăugată funcţia Demo Mode, care este dedicată demonstraţiilor şi capturilor de ecran. Pentru a putea realiza screenshot-uri şi clipuri video consistente, fără pictograme care să dea de gol lipsa unei cartele SIM, sau lipsa semnalului WiFi, în bara de sus sunt afişate constant indicatori care descriu semnal maxim atât în cadrul reţelei mobile, cât şi celei WiFi, baterie 100% şi ora 5:20. Android M este aşteptat în toamna acestui an alături de un nou smartphone din seria Nexus.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult