Android Wear primeşte o „tastatură” de la Microsoft

13.10.2014
Android Wear primeşte o „tastatură” de la Microsoft

Deşi are o platformă mobilă proprie, Microsoft nu se limitează în a crea software doar pentru Windows Phone. Un nou experiment al diviziei Research din cadrul companiei aduce o nouă metodă de a introduce text pe dispozitivele echipate cu Android Wear, o încercare interesantă după ce alte companii au încercat fără succes să creeze tastaturi pentru ceasuri inteligente.

Este vorba despre „The Analog Keyboard Project”, un software care poate interpreta scrisul de mână. Dimensiunile reduse ale display-urilor limitează însă numărul de caractere care pot fi introduse simultan la numai unul. Deşi aplicaţia nu oferă decât posibilitatea de a scrie cu degetul, Microsoft o numeşte „tastatură” şi a lansat-o deja sub formă de prototip.

Probabil că nu va scrie nimeni romane folosind software-ul Microsoft de pe un ceas, însă este util să ai posibilitatea de a nota repede un număr de telefon sau să notezi un nume, o stradă sau un cuvânt. Curios este faptul că nu a mai incercat nimeni să folosească acest gen de introducere de text pe Android Wear, deşi platforma este pe piaţă de câteva luni bune.

Aplicaţia este deja disponibilă pentru download, deşi este abia într-o fază incipientă a dezvoltării. Noua tastatură Microsoft pentru Android Wear este abia la versiunea 0.1 şi oferă suport doar pentru display-uri pătrate şi rezoluţie 320 x 320 pixeli, excepţia fiind Moto 360, care dispune de un display circular. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult