Andy Rubin părăseşte conducerea diviziei Android din cadrul Google

14.03.2013
Andy Rubin părăseşte conducerea diviziei Android din cadrul Google

Andy Rubin, unul dintre cei care au pus bazele platformei Android acum zece ani, a părăsit poziţia de director al diviziei de platforme mobile şi conţinut digital din cadrul Google. Anunţul a fost făcut de către managerul companiei, Larry Page, acesta menţionând că Andy Rubin nu va părăsi Google, ci va ocupa o nouă funcţie, care nu a fost însă dezvăluită.

Andy Rubin s-a ocupat de destinul platformei Android din 2005, când compania sa a fost preluată de Google, iar eforturile departamentului condus de el au făcut din acest produs cel mai popular sistem de operare pentru terminale mobile. Odată cu atingerea cifrei de 750.000.000 de terminale Android activate, Andy Rubin a ales un drum nou în căutarea unor provocări mai interesante.

Interesantă este însă alegerea pentru înlocuitorul său. Conducând până ieri diviziile Chrome OS şi Google Chrome, Sundar Pichai va prelua acum şi şefia diviziei Android. Această unificare a celor mai importante produse software Google sub conducerea unei singure persoane alimentează ideea că, mai devreme sau mai târziu, Google va dori să unifice Chrome OS şi Android într-o platformă comună pentru sistemele desktop şi mobile, cam ceea ce încearcă să facă şi Canonical cu Ubuntu. In ultimele săptămâni, au ieşit la iveală informaţii despre unificarea sistemului de notificări din Android şi a asistentului Google Now cu Chrome OS şi Google Chrome.

Când, cum şi în ce formă vom vedea această posibilă viitoare unificare, rămâne să vedem în anii care vor urma.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News