Aplicaţia care-ţi permite să spionezi prietenii de pe Facebook, aflându-le rutinele zilnice

În timp ce administratorii reţelei de socializare dau asigurări că intimitatea şi protejarea utilizatorilor Facebook sunt prioritare, exemplul oferit de un programator originar din Danemarca demonstrează cum abundenţa de informaţii colectate de Facebook poate fi exploatată pentru a afla detalii despre viaţa personală a utilizatorilor.

Publicată cu scop demonstrativ într-o pagină GitHub, aplicaţia analizează datele păstrate de Facebook despre utilizatorii aplicaţiei Messenger, evidenţiind programul zilnic al fiecăruia.

Presupunând că persoana de care suntem interesaţi este un utilizator frecvent Facebook Messenger, utilitarul creat de danezul Søren Louv-Jansen ne permite să aflăm la ce oră se trezeşte în fiecare dimineaţă, dacă pierde nopţile prin cluburi sau se culcă devreme în fiecare seară.

Aplicaţia care-ţi permite să spionezi prietenii de pe Facebook, aflându-le rutinele zilnice

Între timp, administratorii Facebook a dat publicităţii un comunicat, solicitând autorului să înlăture aplicaţia publicată pe GitHub sub pretextul că violează termenii de folosire ai site-ului. Refuzând solicitarea primită din partea Facebook, dezvoltatorul aplicaţiei afirmă că prin iniţiativa sa doreşte să atragă atenţia asupra modului în care utilizatorii Facebook pot fi spionaţi analizând informaţiile divulgate ˝la liber„ chiar de reţeaua de socializare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult