Aplicaţia CyanogenMod Installer a fost înlăturată din Google Play

28.11.2013
Aplicaţia CyanogenMod Installer a fost înlăturată din Google Play

Acum două săptămâni, compania Cyanogen Inc a lansat o aplicaţie care oferă un mod foarte simplu de instalare a celebrei versiuni alternative de Android, încercând astfel să atragă utilizatorii mai puţin dispuşi să-şi piardă timpul cu metodele tradiţionale de instalare. CyanogenMod Installer nu a supravieţuit însă prea mult în magazinul Google Play, aplicaţia fiind înlăturata din cauza încălcării clauzelor de utilizare.

Bazat pe codul-sursă Android, CyanogenMod este o versiune a sistemului de operare Android care include multe modificări, începând cu optimizări de viteză sau extinderea suportului pentru standarde şi codecuri şi terminând cu aplicaţii şi modificări de interfaţă. Disponibil pe mai multe terminale mobile, CyanogenMod nu a fost însă un produs prea simplu de instalat, iar CyanogenMod Installer intenţionează să schimbe acest lucru.  

Aplicaţia a demarat cu un suport limitat doar la câteva din numeroasele telefoane compatibile şi oferă acces doar la versiunea stabilă curentă, dar începutul este binevenit. După doar două săptămâni, compania Google a cerut echipei CyanogenMod să înlăture acest produs software din magazinul Google Play înainte să treacă ei la astfel de măsuri, iar producătorii aplicaţiei s-au executat.

Motivele invocate de Google sunt acelea că o astfel de aplicaţie încurajează utilizatorii să instaleze software neautorizat care duce la anularea garanţiei şi că nu este oferită o metodă pentru revenirea la software-ul original . Clauzele de utilizare impuse dezvoltatorilor software specifică în mod clar că acordurile şi parteneriatele cu operatorii de telefonie şi producătorii de telefoane mobile au prioritate în faţa celor cu producătorii de software, iar CyanogenMod Installer a căzut sub incidenţa acestor termene.

Producătorii CyanogenMod au anunţat ca intenţionează să lanseze aplicaţia Installer şi în magazinele Amazon şi Samsung, aceasta urmând să fie oferită, bineînţeles, şi celor care vor să o instaleze direct.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News