Aplicaţia Google Maps pentru iOS primeşte rute colorate şi comenzi vocale

19.03.2015
Aplicaţia Google Maps pentru iOS primeşte rute colorate şi comenzi vocale

Google Maps este unul dintre cele mai complete servicii de hărţi disponibile în acest moment, oferind cea mai completă ofertă de funcţii la extraordinarul preţ de zero lei. Deşi nu mai sunt foarte multe moduri prin care hărţile de la Google pot fi îmbunătăţite la nivel funcţional, aplicaţiile pentru mobile sunt într-o continuă dezvoltare. Cea mai nouă variantă Google Maps pentru iOS adaugă câteva noutăţi utile, chiar dacă nu vor schimba radical modul în care folosim acest serviciu.

Cea mai importantă funcţie pare să fie legată de rutele folosind transportul în comun. Pentru o planificare mai uşoară a traseelor, Google oferă acum rutele în mai multe culori, în funcţie de mijlocul de transport folosit. În Bucureşti, rutele cu transportul de suprafaţă apar albastre, în timp ce rutele subterane cu metroul apar în culori diferite, în funcţie de modul în care sunt desenate pe harta Metrorex. Colorarea rutelor va ajuta în special turiştii, care probabil nu înţeleg limba dintr-o ţară străină, dar se pot orienta mai simplu consultând hărţile Google şi hărţile oferide de mijloacele de transport.

Printre noutăţile mai puţin importante se regăseşte posibilitatea de a vedea hărţile pe tot ecranul, fără interfaţa oricum minimalistă a aplicaţiei. Pentru a înlătura căsuţa de căutare şi butoanele de pe ecran este de ajuns o singură apăsare oriunde pe hartă. De asemenea, pentru cei care călătoresc în Statele Unite şi caută restaurante de calitate, există acum integrare şi cu serviciul de Zagat, funcţie disponibilă deja de câţiva ani în varianta de browser a serviciului Google Maps.

Alături de rezolvarea micilor probleme ale aplicaţiei au mai fost adăugate şi funcţii pentru căutări vocale. Deşi nu vorbim despre control vocal complet, Google Maps poate acum să scrie adresa după dictare odată ce apeşi pe butonul în formă de microfon. Versiunea 4.4.0 a aplicaţiei de iOS este disponiblă chiar acum în AppStore, iar cei care au activate actualizările automate activate probabil că au deja noul Google Maps instalat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult