Aplicaţia Nokia HERE pentru Android a fost actualizată şi a ieşit din stadiul Beta

13.02.2015
Aplicaţia Nokia HERE pentru Android a fost actualizată şi a ieşit din stadiul Beta

Aplicaţia de cartografie şi navigaţie HERE a fost una dintre cele mai atractive componente software a terminalelor Lumia, şi nu este de mirare că Microsoft a licenţiat-o pe o perioadă de zece ani după ce a preluat divizia Devices & Services de la Nokia. Eliberată de contract şi de dependenţa de platforma Windows Phone, Nokia a început să caute noi oportunităţi pentru exploatarea portofoliului său de tehnologii, şi, după o scurtă perioadă de test, aplicaţia HERE pentru Android a renunţat la eticheta Beta şi a atins stadiu final.

Platforma Android a beneficia de la bun început de celebrul serviciu Google Maps, însă soluţia Google nu a reuşit să satisfacă toate pretenţiile din cauza lipsei unui mod de lucru integral offline. Acolo unde Google Maps se poticneşte, HERE Maps vine să-l completeze cu un pachet foarte bun de hărţi, navigaţie cu hărţi, voci şi rutine de calcul offline, informaţii despre transportul în comun local şi un număr satisfăcător de puncte de interes. După ce a primit chiar ieri o actualizare a pachetului de hărţi, Nokia HERE pentru Android a părăsit perioada de testare Beta şi a devenit un produs final.

Noua versiune se mândreşte cu hărţi tridimensionale pentru aeroporturi şi spaţii comerciale (în unele ţări), integrarea reţelelor de transport în comun în cadrul navigaţiei, un mod mai simplu  pentru afişarea eventualelor informaţii asociate unui punct de interes marcat pe hartă, detalii suplimentare despre eventualele blocaje de trafic (disponibil tot doar într-un număr limitat de ţări) şi o interfaţă îmbunătăţită.

Aplicaţia repară şi anumite probleme, cum ar fi de pildă afişarea necorespunzătoare a descărcărilor active, volumul cam redus al vocilor, compatibilitatea cu procesoarele pe 64 de biţi sau compatibilitatea defectuoasă cu cardurile externe. Din păcate, Nokia nu a creat încă o interfaţă pentru tabletă iar aplicaţie este în continuare limitată la terminalele cu ecrane de cel mult 6”.

Aplicaţia Nokia HERE Maps poate fi descărcată gratuit din magazinul digital Google Play. Compania nu a uitat promisiunea de a lansa serviciul HERE şi pe platforma Apple şi a afirmat că aplicaţia este aproape finalizată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News