Aplicaţia săptămânii: Pocket Lock

23.08.2014
Aplicaţia săptămânii: Pocket Lock

Platformă software: Android

Fiecare sistem de operare pentru terminale mobile sau tablete are avantajele şi dezavantajele lui, însă dacă ar fi să alegem cel mai atractiv aspect al platformei Android, probabil că posibilităţile de modificare şi particularizare ar ieşi pe primul loc. Pocket Lock este un utilitar simplu care exemplifică bine acest aspect, aplicaţia permiţând abandonarea definitivă a butonului Power/Lock în favoarea unui mod inteligent de blocare şi deblocare a ecranului cu ajutorul gesturilor.

Un produs gratuit care nu include bannere publicitare, Power Lock oferă o singură funcţie: deblocarea şi blocarea ecranului prin procesarea datelor culese de senzorul de proximitate şi giroscop şi interpretarea mişcărilor telefonului. Utilizatorul care optează pentru acest produs software poate utiliza natural telefonul mobil fără să-şi mai bată capul cu butonul Power/Lock, introducerea sau extragerea telefonului din buzunar sau poşetă declanşând blocarea, respectiv deblocarea ecranului. În cazul în care telefonul utilizat oferă deja control prin gesturi pentru preluarea apelurilor sau blocarea tonurilor de apel, Pocket Lock este un modul software util care poate extinde şi mai mult acest mod de utilizare fără butoane.

Aplicaţia necesită drepturi administrative, înregistrarea ei în cadrul meniului Phone Administrators garantând pornirea împreună cu sistemul de operare şi imposibilitatea închiderii accidentale. După ce a cerut şi a obţinut acest drepturi de acces, aplicaţia oferă un ecran simplu unde utilizatorul poate ajusta parametrii de funcţionare.

Pocket Lock poate utiliza giroscopul, senzorul de proximitate sau ambii senzori în acelaşi timp pentru a interpreta mişcările utilizatorului.. În funcţie de preferinţe, utilizatorului poate alege una dintre cele trei combinaţii pentru cei doi senzori, însă cea care îi foloseşte pe amândoi în acelaşi pare a fi cea mai sigură. Atunci când am încercat să folosim doar senzorul de proximitate, am constatat că ecranul poate fi atins şi activat de hainele de care acesta se freacă până în clipa în care este închis, în timp ce utilizarea exclusivă a giroscopului a deblocat accidental telefonul în buzunar.

Combinaţia celor doi senzori rămâne cea mai bună opţiune. În cazul în care parametrii de funcţionare nu vă sunt pe plac, puteţi ajusta unghiurile de înclinare ale terminalului care declanşează deblocarea cu ajutorul giroscopului, puteţi ajusta intervalul dintre interpretarea unui gest şi declanşarea acţiunii, precum şi viteza de procesare a datelor oferite de cei doi senzori. O opţiune utilă este avertizarea sonoră a activării sau dezactivării, care vă va indica funcţionarea corectă până în clipa în care ajustările făcute se vor dovedi suficient de sigure.

Aplicaţia este fiabilă, însă probleme nu lipsesc. Ca orice produs „inteligent”, Pocket Lock mai dă uneori rateuri, iar software-ul terminalului poate cauza şi el probleme. În cazul unui telefon LG G3, am constatat că Pocket Lock nu a putut dezactiva ecranul atât timp cât am folosit un Lock Screen proprietar, ecranul reaprinzându-se imediat după ce era  închis de către Pocket Lock. Aplicaţia este însă gratuită şi suficient de interesantă pentru ca aceasta să merite măcar un sfert de oră de atenţie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News