Aplicaţii mai mici şi mai rapide pentru dispozitivele cu iOS 9

07.10.2015
Aplicaţii mai mici şi mai rapide pentru dispozitivele cu iOS 9

Anunţată încă din vara acestui an ˝subţierea„ aplicaţiilor pentru iOS tocmai a devenit realitate, utilizatorii de telefoane iPhone şi tablete iPad echipate versiunea iOS 9 putând descărca aplicaţii mai rapid şi care ocupă mai puţin spaţiu de stocare în memoria dispozitivelor.

Numit App Thining, procedeul permite utilizatorilor să descarce numai acele componente din aplicaţie care sunt absolut necesare pentru configuraţia dispozitivului folosit. Renunţarea la kit-urile de instalare universale, în care un singur pachet conţinea elemente de compatibilitate pentru toate dispozitivele Apple suportate, permite reducerea semnificativă a timpului necesar pentru download şi traficul de date efectuat prin conexiunea la internet.

Aplicaţii mai mici şi mai rapide pentru dispozitivele cu iOS 9

Mai important, trecerea aplicaţiilor pentru iOS la un design modular permite folosirea mult mai eficientă a spaţiului de stocare disponibil. Spre exemplu, la parcurgerea unui joc cu mai multe niveluri poate fi descărcat doar nivelul la care ne aflăm, după care acesta este şters pentru a face loc nivelului următor. În mod similar poate fi procedat şi cu tutorial-urile pentru aplicaţii, ghid-uri de configurare la prima utilizare, imagini, etc.

Pentru a beneficia de avantajele tehnologiei App Thinning, cât şi alte bug fix-uri raportate în versiunea iniţială de iOS 9, utilizatorii trebuie să-şi actualizeze dispozitivele la ediţia iOS 9.0.2.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult