Aplicaţiile Google ar putea ajunge în curând pe Windows Store

06.10.2015
Aplicaţiile Google ar putea ajunge în curând pe Windows Store

Windows Store a evoluat mult de la debutul său din urmă cu trei ani, însă în continuare duce lipsa multor aplicaţii foarte populare de pe platformele concurente. Acum că Google şi Microsoft au decis să lase luptele pentru brevete de-o parte, se pare că cele două companii plănuiesc să colaboreze pentru a îmbunătăţi platforma Windows. Deşi nimic nu a fost anunţat oficial, evenimentul din această seară ar putea confirma aceste zvonuri.

Google nu a lansat aplicaţii pentru cele mai importante servicii ale sale în Windows Store pentru desktop sau pentru mobile, utilizatorii fiind nevoiţi să apeleze la soluţii realizate de dezvoltatori independenţi sau la cele web pentru a avea acces la Gmail, YouTube sau Google Docs. Motivul pentru această decizie a fost chemarea în repetate rânduri în judecată din partea Microsoft pentru încălcarea de brevete şi licenţe.

Starea de pace dintre cele două companii ar putea aduce beneficii de ambele părţi însă. Utilizatorii de Windows vor avea parte de o experienţă de utilizare superioară, graţie suportului nativ al aplicaţiilor oficiale, în timp ce Google poate atrage noi utilizatori către serviciile sale, din rândul celor care încă nu au fost atraşi către ele în trecut. Această veste ar trebui să fie îmbucurătoare în special pentru utilizatorii de tablete cu Windows 10 şi cei care folosesc smartphone-uri cu Windows Phone (şi în curând Windows 10 Mobile), care vor putea să trimită mail-uri, să vizioneze clipuri de pe YouTube şi să editeze fişiere în Google Docs fără să folosească interfaţa limitată din browser. Având în vedere că aplicaţiile din Store pentru Windows 10 pot fi acum universale, chiar şi utilizatorii de Xbox One ar putea să primească acces la aceste aplicaţii. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult