Apple Maps va deveni mult mai bun începând cu iOS 8, afirmă zvonurile

12.03.2014
Apple Maps va deveni mult mai bun începând cu iOS 8, afirmă zvonurile

Apple a început să ofere actualizarea 7.1 a sistemului de operare iOS începând cu seara zilei de luni, compania reparând astfel o bună parte din problemele pe care tot ea le-a creat atunci când a lansat versiunea majoră 7.0. Deoarece se pare că 7.1 va fi singura subversiune importantă a platformei 7.0, nu este de mirare că primele zvonuri despre viitorul iOS 8 au început să iasă la iveală.

Lansat acum un an, serviciul Apple Maps a fost un eşec lamentabil care a fost urmat de câteva demisii şi una din rarele ocazii în care Apple şi-a cerut scuze în mod oficial. Cu hărţi neactualizare sau greşite, fotografii din satelit cu rezoluţie mică sau chiar alb/negru şi un număr redus de puncte de interes, Apple Maps a rămas un serviciu nesatisfăcător pentru utilizatorii din ţările de importanţă secundară precum România şi în ziua de astăzi. Zvonurile afirmă însă că iOS va aduce o serie importantă de schimbări în cadrul serviciului şi aplicaţiei Apple Maps, ceea ce ne dă speranţe că vom beneficia de un produs competitiv începând cu această toamnă.

Conform unor surse citate de 9to5mac, viitorul serviciu Apple Maps va folosi surse multiple pentru completarea bazei de date actuale cu mai multe puncte de interes. Această îmbunătăţire semnificativă a informaţiilor va fi însoţită şi de o actualizare de design şi străzile urmând să fie mai bine evidenţiate şi mai uşor de găsit.

Apple va oferi începând cu iOS 8 şi informaţii despre reţelele de transport în comun din zonele urbane, oferind astfel posibilitatea orientării şi navigării nu doar pentru automobilişti sau pietoni. Rivalii Google sau Nokia oferă deja această opţiune inclusiv pe teritoriul României, este drept, într-un număr mic de oraşe şi uneori şi cu ceva greşeli, rămânând de văzut cum va reuşi Apple să îi ajungă din urmă.

Cea de-a treia noutate importantă din viitorul Apple Maps va fi orientarea vizuală cu ajutorul unui sistem de realitate augmentată. Apple deţine până acum două brevete pentru un astfel de sistem, şi se pare că acesta se materializa începând cu acest an. Primul, descris în 2011, ne arată un sistem de orientare de navigaţie care nu se deosebeşte prea mult de produsele precum Nokia Transit, cel de-al doilea descriind o tehnologie ceva mai complexă care se bazează pe taguri şi recunoaştere optică a mediului ambiant.

Sistemul de operare iOS 8 este în dezvoltare din toamna anului trecut şi a început să-şi facă apariţia în log-urile site-urile Web de la începutul acestui an, acesta urmând să fie prezentat, cel mai probabil, în această vară în cadrul WWDC 2014 şi să fie lansat în toamnă împreună cu iPhone 6.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News