Apple Maps vor primi un mult aşteptat upgrade în iOS 12

02.07.2018
Apple Maps vor primi un mult aşteptat upgrade în iOS 12
Serviciul Apple Maps nu mai este tocmai nou. Acesta a debutat odată cu iPhone 5 în 2012 şi s-a bucurat de o primire nu tocmai „călduroasă”, întrucât primele versiuni ofereau date imprecise, nu aveau destule puncte de interes şi nu te puteai baza pe indicaţiile pentru navigaţie oferite de acestea. Între timp, hărţile Apple au evoluat destul de mult, dar sunt în continuare în urma ofertei de la Google. Apple are însă un plan pentru aplicaţia Maps, odată cu iOS 12 acestea urmând să fie refăcute aproape de la zero.

Eddy Cue, SVP al diviziei de software şi servicii din cadrul Apple, a dezvăluit într-un interviu cu TechCrunch că Apple Maps va renunţa în timp la datele oferite de TomTom şi OpenMaps, folosind în loc date proprii, colectate folosind echipamente mult mai precise. Apple a folosit în ultimii câţiva ani dube echipate cu sisteme de captură cu laser (LiDAR) pentru realizarea unor hărţi 3D realiste, care pot detecta inclusiv semnele de circulaţie, clădiri şi benzile de condus.

Primele modificări vor putea fi experimentate începând cu următoarea versiune beta din iOS 12 şi va acoperi exclusiv zona Golfului din San Francisco. În timp, înainte de lansarea oficială a sistemului de operare iOS 12, Apple doreşte să extindă noile hărţi la o mare parte din California de Nord, urmând ca apoi să completeze restul de zone din Statele Unite şi să înceapă să ofere conţinut similar şi pentru restul lumii. Desigur, acest proces va fi unul de durată.

Apple doreşte să integreze în noul Maps şi noi capabilităţi precum străzi pietonale, piscine şi multe alte elemente care lipseau până în prezent. De altfel, fiecare utilizator de iPhone va ajuta câte puţin la îmbunătăţirea hărţilor Apple Maps, telefoanele transmiţând date complet anonime către serverele Apple. Aceste informaţii nu vor putea identifica utilizatorii în niciun fel şi nici nu vor consuma baterie în plus, fiind probabil integrate în raportul de stabilitate obişnuit, care poate fi dezactivat la cererea utilizatorilor.

Nu în ultimul rând, Apple va îmbunătăţi interfaţa de creare şi modificare a punctelor de interes pentru cei care doresc să adauge conţinut pe Apple Maps. Până când Apple reuşeşte să schimbe Apple Maps, utilizatorii de iOS vor trebui în continuare să folosească alternative precum Google Maps şi Waze pentru orientare şi navigaţie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult