Apple va testa viitoarele versiuni ale platformei iOS în cadrul unui program Beta public

23.02.2015
Apple va testa viitoarele versiuni ale platformei iOS în cadrul unui program Beta public

Nu mai este un secret pentru nimeni că Apple nu s-a mai ridicat la înălţimea aşteptărilor începând cu lansarea celei de-a şaptea versiuni a platformei software iOS, utilizatorii lovindu-se de probleme de stabilitate, performanţă sau funcţionalitate care păreau de neimaginat până atunci. Conform unor zvonuri provenite din surse multiple, compania se pare că intenţionează să iasă din acest impas prin publicarea unor versiuni Public Beta care îi vor permite să corecteze mai multe probleme înaintea lansării unei versiuni finale.

Versiunea curentă 10.10 a sistemului de operare OS X a beneficiat de o versiune publică Beta, aceasta permiţându-le utilizatorilor să-şi facă o idee despre schimbările care vor veni şi oferindu-le celor de la Apple şansa de a colecta mult mai multe impresii şi reclamaţii. Conform 9to5mac şi Recode, Apple intenţionează să aplice aceeaşi politică de testare şi în cazul iOS, mergând astfel pe urmele celor de la Microsoft, care-şi testează de mai bine de un an platformele Windows Phone şi Windows cu ajutorul utilizatorilor interesaţi.

Conform celor două surse, Apple intenţionează să deschidă programul AppleSeed începând cu viitoarea versiune minoră iOS 8.3 şi să aplice aceeaşi politică şi în cazul viitoarei versiuni majore iOS 9. Un zvon anterior a afirmat că iOS 9 se va axa mai degrabă pe optimizări şi îmbunătăţiri decât pe opţiuni noi, iar aceste noi informaţii ne fac să credem că Apple şi-a dat seama că are într-adevăr o problemă.

Actualizarea minoră iOS 8.2, care este deja în curs de testare şi se apropie de finalizare, nu va fi inclusă în acest program public de testare. Începând însă de la jumătatea lunii martie, utilizatorii vor putea descărca versiunea de test a actualizării iOS 8.3, aceasta urmând să aducă suport wireless pentru CarPlay, o tastatură emoji mai bună, voci mai bune pentru Siri şi o integrare mai bună cu autentificarea Google. Această versiune nu va fi ultima din ramura 8.x, Apple intenţionând aparent să lanseze o versiune 8.4 care va integra viitorul său serviciu de streaming audio pe care l-a clădit pe fundamentul Beats.

În acest moment, nu este clar cât de deschis va fi acest acces la AppleSeed. 9to5mac afirmă că testarea publică va fi limitată la un număr de 100.000 de utilizatori, în timp ce Recode nu aminteşte de o astfel de restricţie. Până acum, utilizatorii care voiau să testeze versiunile Beta ale platformei iOS erau fie nevoiţi să-şi creeze un cont de utilizatori, ceea ce necesita plata unui abonament anual, fie să primească acces de la cei deja înregistraţi ca dezvoltatori software, ceea ce era ilegal conform clauzelor de utilizare Apple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News