Arrow: un launcher pentru Android de la Microsoft

28.07.2015
Arrow: un launcher pentru Android de la Microsoft

Microsoft are în ultima vreme o pasiune pentru Android şi lansează tot felul de aplicaţii care să facă experienţa de utilizare a sistemului de operare Google mai uşoară. Cel mai nou software al companiei dedicat acestei platforme este un launcher numit Arrow, care modifică complet interfaţa Android, împărţind-o în trei categorii. În viziunea Microsoft, această organizare ar trebui să optimizeze modul de lucru al utilizatorilor, aceştia fiind lipsiţi de nevoia de a căuta prin mai multe meniuri tot felul de aplicaţii sau setări.

Astfel, ecranul principal din Arrow include trei pagini. Pagina principală, din centru, oferă acces la aplicaţiile recente sau folosite frecvent. Aplicaţiile recente sunt dispuse pe un singur rând cu patru coloane, în timp ce aplicaţiile frecvente sunt afişate pe trei rânduri cu acelaşi număr de coloane. Cele 16 aplicaţii disponibile pe acest ecran ar putea oferi întotdeauna acces la aplicaţiile cele mai des folosite, fără a fi nevoie răsfoirea paginilor în sertarul de aplicaţii obişnuit din Android.

Ecranul din partea stângă este dedicat contactelor şi conversaţiilor. Toate mesajele şi email-urile apar aici, cu informaţii extrase din agenda locală despre expeditor (nume şi fotografie). Cei care folosesc smartphone-ul pentru a scrie multe mesaje text vor avea întotdeauna conversaţiile într-un singur loc. În cele din urmă ecranul din partea dreaptă se numeşte Notes & Reminders şi oferă o listă cu toate notiţele şi alarmele utilizatorilor.

Arrow este disponibil momentan în beta şi poate fi descărcat în format APK de către oricine. Cei care doresc însă să fie la zi cu actualizările software trebuie să se înscrie în programul oficial pentru testare.

Download Arrow .apk

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult