Audi, BMW şi Mercedes au cumpărat Here Maps de la Nokia

Audi, BMW şi Mercedes au cumpărat Here Maps de la Nokia

Zvonurile despre vânzarea Here Maps s-au dovedit a fi adevărate. Nokia a vândut divizia de hărţi şi navigaţie către consorţiul producătorilor germani de automobile din care fac parte Audi, BMW şi Daimler (compania mamă a Mercedes). Cele trei companii au intrat în posesia serviciului în schimbul sumei de 2,8 miliarde de euro, iar alţi producători sunt invitaţi să investească în Here Maps, chiar dacă nu au participat la achiziţia iniţială.

Acest lucru ar putea sugera că toate sistemele de navigaţie de pe modelele viitoare ale acestor producători ar putea fi livrate din fabrică cu acces la Here Maps, iar în timp serviciul va evolua, graţie modului în care colectează informaţii. Utilizatorii aplicaţiei pot accepta să furnizeze informaţii despre locul în care se află, fiind astfel realizate statistici despre trafic. Cu cât mai multe maşini folosesc Here Maps, cu atât informaţiile furnizate sunt mai aproape de realitate. De asemenea, Nokia sugerează că prin intermediul acestui serviciu, producătorii de maşini vor putea realiza mai uşor funcţii de automatizare a experienţei de condus.

Noile veşti nu oferă însă detalii despre soarta Here Maps în forma sa actuală. Există posibilitatea ca aplicaţiile de iOS, Android şi Windows Phone să rămână neafectate de această achiziţie, sau să dispară. Audi, BMW, Mercedes şi partenerii lor ar putea alege să integreze acest serviciu exclusiv în automobilele proprii, restricţionând accesul la acesta în alte vehicule sau pe alte platforme. Cert este că Here Maps a plecat din ograda Nokia, compania finlandeză preferând să îşi îndrepte eforturile către zona telecom.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult