Bitdefender le oferă gratuit utilizatorilor, timp de şase luni, o soluţie de securitate mobilă

25.10.2016
Bitdefender le oferă gratuit utilizatorilor, timp de şase luni, o soluţie de securitate mobilă

Bitdefender a anunţat că le va oferi tuturor utilizatorilor, în perioada 24-28 octombrie 2016, protecţie împotriva ameninţărilor pe mobile. Soluţia Bitdefender Mobile Security valabilă timp de şase luni este disponibilă gratuit pentru descărcare în intervalul menţionat.

 

Anunţul face parte din iniţiativa CyberSecMonth, cu scopul de a creşte gradul de informare despre ameninţările pentru terminale mobile şi consecinţele devastatoare ale acestora. CyberSecMonth este un proiect al Europol, instituţia de combatere a criminalităţii la nivelul Uniunii Europene, şi al Agenţiei Europene de Securitate a Reţelelor şi Informaţiilor (ENISA).

Soluţia Bitdefender Mobile Security oferă protecţie faţă de ameninţările cibernetice care vizează telefoane inteligente sau tablete, dar şi o soluţie anti-furt care localizează dispozitivul pierdut şi permite activarea camerei foto de la distanţă.

 

Campania CyberSecMonth a Europol şi ENISA are loc în fiecare an în luna octombrie şi pune la dispoziţia publicului informaţii despre ameninţările cibernetice ale momentului şi promovează bunele practici în materie de securitate cibernetică.

 

 

Statisticile Bitdefender arată că ameninţările de tip ransomware, care criptează datele utilizatorilor şi solicită ulterior recompensă, reprezintă jumătate din totalul ameninţărilor pe mobil în Danemarca, un sfert în Germania, o cincime în Australia, 17% în SUA şi 16% în Marea Britanie. În România, aplicaţiile invizibile care distribuie conţinut publicitar nedorit au reprezentat cele mai frecvente ameninţări în prima jumătate a anului 2016, reprezentând aproape un sfert din totalul celor existente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult