Bitdefender oferă o soluţie împotriva ameninţărilor din familia Crypto-Ransomware

04.04.2016
Bitdefender oferă o soluţie împotriva ameninţărilor din familia Crypto-Ransomware

Bitdefender a dezvoltat un nou set de instrumente care protejează terminalele utilizatorilor de versiunile actuale şi viitoare ale familiilor de ransomware CTB-Locker, Locky şi TeslaCrypt, exploatând punctele slabe din mecanismul de răspândire a viruşilor.

Noul antidot este rezultatul unui program continuu de dezvoltare de soluţii împotriva celei mai prolifice ameninţări ale momentului. Am căutat modalităţi prin care să prevenim ca acest ransomware să cripteze fişiere de pe computerele care nu sunt protejate de soluţii de securitate Bitdefender şi ne-am dat seama că putem dezvolta acest vaccin”,  spune Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist al Bitdefender.

Potrivit unui studiu realizat realizat de specialiştii în securitate cibernetică ai Bitdefender, în luna noiembrie 2015 48% dintre românii ajunşi victime ale clasei de viruşi ransomware au plătit sume de bani pentru a-şi recupera datele personale de pe terminalul blocat. Românii spun că ar plăti în primul rând pentru programele software din computer, urmate de documentele de serviciu şi de fotografiile personale. Suma medie pe care ar fi dispuşi să o plătească este de 550 de lei.

Citeşte si Serviciile cloud pentru transferuri de fişiere, cele mai vizate de ameninţări de tip phishing în prima parte a anului

Specialiştii Bitdefender susţin că ameninţările de tip ransomware se vor dezvolta şi în 2016, dat fiind că virusul este uşor de programat şi greu de descoperit în timp util.

În noiembrie 2015, Bitdefender a fost primul furnizor de soluţii de securitate IT care a pus la dispoziţia utilizatorilor un set de instrumente de decriptare pentru fişierele afectate de prima versiune a virusului ransomware ce rulează pe Linux, menite să readucă fişierele compromise la versiunea iniţială.

Kit-ul împotriva Crypto-Ransomware poate fi descărcat gratuit, de pe site-ul Bitdefender.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult