BlackBerry Assistant, un viitor rival pentru Siri, Google Now şi Cortana

17.07.2014
BlackBerry Assistant, un viitor rival pentru Siri, Google Now şi Cortana

Apple a lansat asistentul digital Siri în 2011, Google a încorporat Google Now în platforma Android un an mai târziu, iar Microsoft tocmai a început să distribuie actualizarea Windows Phone 8.1 şi serviciul Cortana. BlackBerry nu doreşte să rămână în urmă şi a prezentat ieri seară BlackBerry Assistant, un serviciu care va fi inclus în actualizarea BlackBerry OS 10.3 şi va debuta pe viitorul terminal Passport.

La fel ca soluţiile similare de pe platformele rivale, BlackBerry Assistant va oferi control şi recunoaştere vocală şi va facilita interacţiunea cu sistemul de operare fără a mai necesita utilizarea ecranului tactil sau a tastaturii. Producătorul a anunţat că BlackBerry Assistant va facilita căutările online sau în aplicaţiile locale precum Mail sau Calendar, va facilita scrierea de mesaje, setarea de alarme sau înregistrarea unei notiţe prin intermediul vocii şi va permite controlul unor module hardware, cum ar fi camera foto sau funcţia de lanternă a bliţului.

La fel ca soluţia Cortana de la Microsoft, BlackBerry Assistant va învaţă din interacţiunile cu utilizatorul şi va deveni din ce în ce mai bun pe măsură ce este folosit. Folosind tastatura hardware prezentă pe terminalele BlackBerry, asistentul digital va permite scrierea de mesaje sau email-uri fără a necesita comutarea din aplicaţia curent deschisă. BlackBerry Assistant va funcţiona ca o secretară virtuală şi va putea activa, de pildă, modul Do not Disturb sau cel de filtrare a notificărilor atunci când utilizatorul este ocupat.

BlackBerry nu a oferit alte detalii suplimentare despre noul sau asistent digital. Acesta va face parte din actualizarea BlackBerry OS 10.3 şi va vedea lumina zilei în toamnă, atunci când compania va prezenta şi noul său smartphone Passport.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News