Bleep, un program de chat cu sistem de comunicaţie criptat, bazat pe protocolul BitTorrent

Bleep, un program de chat cu sistem de comunicaţie criptat, bazat pe protocolul BitTorrent

Cunoscut până de curând sub numele BitTorrent Chat, Bleep este un program de chat foarte greu de interceptat, care funcţionează fără nevoia unui server central pentru stocarea datelor. În schimb comunicaţiile sunt realizate folosind conexiuni directe între utilizatori, securizate folosind un algoritm bazat pe cheie de criptare temporară, generată automat şi valabilă doar pe durata conexiunii.

Bleep, un program de chat cu sistem de comunicaţie criptat, bazat pe protocolul BitTorrent

Potrivit lui Jaehee Lee, manager de produs pentru BitTorrent, cu Bleep mesajele şi datele schimbate între utilizatori folosind conexiuni criptate nu sunt niciodată vizibile pentru companie. În plus, utilizatorii se pot autentifica folosind adresa de email, numărul de telefon mobil sau “incognito”, comunicând cu Bleep în mod complet anonim, fără a-şi asocia identitatea unui cont de utilizator sau ceda alte date personale.

Aflat momentan în faza de testare, Bleep va putea fi descărcat iniţial în versiune pre-alpha numai de către cei care se înscriu în campania de testare, BitTorrent urmând să trimită prin email link-uri pentru kit-ul de instalare.

Cum funcţionează BitTorrent Chat vs programele tradiţionale de mesagerie instant

Ilustrat deocamdată doar cu o captură de ecran, Bleep se prezintă cu o interfaţă mai degrabă rudimentară, încă departe de forma finală. Potrivit BitTorrent, utilizatorii se pot aştepta la ceva bug-uri, care vor fi remediate pe parcurs.

Momentan, versiunea pre-alpha a programului este disponibilă pentru utilizatorii de Windows 7 şi Windows 8, urmând ca şi alte platforme să fie incluse pe măsură ce aplicaţia se apropie de forma finală. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult