BS Player – cum poţi regla subtitrările care nu se potrivesc

04.03.2009
BS Player - cum poţi regla subtitrările care nu se potrivesc

Chiar dacă nu este unul din preferatele mele, BS Player este totuşi unul dintre cele mai populare playere video. Pentru o vreme BS Player a fost acuzat pentru includerea unui aşa-numit adware. Acesta a fost eliminat din ultimile versiuni, iar BS Player a redevenit un player video gratuit (există şi o versiune comercială, BS Player Pro). Ceea ce probabil utlizatorii obişnuiţi nu ştiu este că BS Player include o funcţie prin care poţi modifica timpii subtitrarilor, astfel încât acestea să se potrivească versiunii de film (referitor la frame-uri pe secundă) pe care o urmăreşti.

Sincronizarea subtitrărilor cu filmul

Faptul că această funcţie nu este cunoscută de majoritatea utilizatorilor este vina producătorului BS Player care nu a găsit o cale mai simplă de accesare. Problema cu subtitrările care nu se potrivesc dialogurilor din filme vine din faptul că subtitrările sunt făcute pentru filme cu diverse framerate-uri (rată de frame-uri). Există filme cu framerate de 23.976 fps, de 25 fps, de 29.97 fps etc.

O subtitrare creată pentru un film cu un framere de 25 fps, de exemplu, nu se va potrivi unuia cu framerate 29.97 fps. Ei bine, în cazul în care versiunea de subtitrare pe care o ai la dispoziţie nu se potriveşte, poţi modifica timpii de afişare ai subtitrarilor pentru a corespunde dialogurilor din film.

BS Player

În acest scop ai la dispoziţie două seturi de combinaţii de taste. Primul set este CTRL + săgeată stânga respectiv CTRL + săgeată dreapta. Cu ajutorul acestora poţi da subtitrarea înainte sau înapoi cu o secundă. Al doilea set de combinaţii îţi permite să reglezi în paşi mai mici subtitrarea: Shift + săgeată stânga sau Shift + săgeată dreapta modifică subtitrarea cu plus sau minus o cincime de secundă.

BS Player

Neajunsuri

Această metodă de reglare a subtitrărilor are două neajunsuri. În primul rând, trebuie să încerci diverşi timpi până nimereşti sincronizarea perfectă cu dialogurile. În al doilea rând, reglajul făcut nu este memorat de BS Player. Va trebui să-l refaci de fiecare dată.

Dacă vrei să ai cea mai nouă versiune a player-ului video BS Player o poţi descărca de pe go4it.ro. Aici vei găsi întotdeauna cea mai recentă versiune.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News