Chrome primeşte verificare şi corectare a mai multor limbi simultan

24.08.2015
Chrome primeşte verificare şi corectare a mai multor limbi simultan

Google Chrome va primi în curând o funcţie utilă pentru cei care folosesc mai multe limbi în scris. Browserul va putea să detecteze şi să corecteze automat oricâte limbi sunt selectate de către utilizator prin implementarea unui spellchecker avansat. Acesta este deja disponibil în versiunea Canary a lui Chrome şi poate fi testat de către oricine este destul de curajos pentru a folosi o variantă nefinisată a lui.

Desigur, la fel ca oricare altă funcţie experimentală din Canary, aceasta trebuie activată manual. Opţiunea se găseşte în meniul flags şi poate fi accesată direct introducând link-ul „chrome://flags/#enable-multilingual-spellchecker” în omnibar. Desigur, este necesară şi selectarea limbilor pe care Chrome să le verifice, iar acestea trebuie de asemenea alese manual. Adresa pentru această setare este „chrome://settings/languages”. De aici, fiecare limbă în parte trebuie să fie activată cu opţiunea „Use this language for spell checking”.

Noua capabilitate este disponibilă chiar acum în Chrome Canary pentru PC, Linux şi în ChromeOS, însă nu şi în varianta pentru Mac OS X. Chrome pe computere Apple foloseşte setările de limbă şi spell checking integrat în sistemul de operare, ceea ce ar putea sugera că această funcţie nu va fi disponibilă şi pe Mac.

Faptul că această funcţie este disponibilă deja în versiunea Canary poate sugera că îşi va face apariţia şi în cea finală, după câteva săptămâni de testare din partea comunităţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult