Cortana întârzie pe Xbox One

05.10.2015
Cortana întârzie pe Xbox One

Microsoft consideră Cortana, asistenta digitală de pe Windows 10, o componentă importantă a software-ului de pe toate dispozitivele sale. În ciuda faptului că integrarea acestei funcţii în noul software pentru Xbox One, programat să apară în luna noiembrie, a fost foarte mediatizată de către companie, se pare că vor mai trece câteva luni până când toţi utilizatorii consolei vor primi noua funcţionalitate.

Noul sistem de operare pentru Xbox One (bazat pe Windows 10) va veni cu o serie de schimbări importante, printre care se numără şi o interfaţă complet refăcută şi mult mai rapidă, adăugarea compatibilităţii cu aplicaţii din Windows Store şi Cortana. Deşi o parte dintre utilizatori vor avea posibilitatea de a testa integrarea asistentei pe Xbox One prin programul Xbox Preview, cei care nu fac parte din aceste vor fi nevoiţi să aştepte până în primăvară.

Se pare că prima jumătate a anului 2016 este fereastra în care Microsoft doreşte să aducă Cortana pe Xbox One, deşi iniţial trebuia să se livreze alături de noul sistem de operare. Deşi compania nu a oferit detalii despre această modificare, este posibil ca unul dintre motive să fie faptul că iniţial căutările vocale necesitau accesoriul Kinect. Întrucât foarte mulţi utilizatori de Xbox One au cumpărat consola fără un astfel de senzor, iar preţul său de 150 de euro este destul de ridicat, este posibil ca Microsoft să încerce să adapteze Cortana la comenzi vocale folosind microfonul căştilor pentru consolă.

Deşi unii membri Xbox Preview au deja acces la noul software, numit New Xbox One Experience (NXOE), funcţionalitatea Cortana încă nu a fost implementată nici măcar în versiunea beta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult