Cum editezi video simplu, cu Windows Live Movie Maker

Cum editezi video simplu, cu Windows Live Movie Maker

Adaugă un plus de valoare şi mai cu seamă savoare filmuleţelor tale folosind Windows Live Movie Maker, o aplicaţie de editare video gratuită furnizată de Microsoft în pachetul Live Essentials.

Movie Maker-ul vă este probabil cunoscut de ani buni, însă merită precizat faptul că de la rudimentara aplicaţie integrată în Windows XP, a evoluat şi a ajuns un utilitar foarte bine pus la punct, un program pe care îl recomandăm cu căldură începătorilor.

Windows Live Movie Maker

Şi pentru că acest articol este adresat începătorilor, vom prezenta în cele ce urmează câteva operaţiuni elementare de editare a clipurilor video.

  • Adăugare titlu;
  • Adăugare watermark (Caption);
  • Trim (eliminarea cadrelor nedorite);
  • Aplicare efecte speciale;
  • Adăugare coloană sonoră;
  • Compresie / Conversie;
  • Share pe YouTube.

Pentru a putea aplica una sau mai multe dintre opţiunile listate, încărcaţi mai întâi clipul dorit în Movie Maker. Aplicaţia recunoaşte cam toate formatele video importante (AVI, MPG, MOV, FLV – nu şi MKV – atenţie), aşa că, în mod normal, nu ar trebui să apară probleme la deschiderea fişierelor.

Deschiderea fişierului se face fie din meniul contextual al Windows-ului (click dreapta, open with -> choose program -> Windows Live Movie Maker), fie din cadrul aplicaţiei, selectând din fereastra principală opţiunea „Click here to browse for videos and photos”.

Windows Live Movie Maker

După deschiderea fişierului, putem trece la editarea propriu-zisă. În acest sens, v-am pus la dispoziţie un tutorial video scurt şi la obiect.

Puteţi explora cu încredere şi alte opţiuni – toate sunt la îndemână şi nu necesită cunoştinţe avansate de prelucrare video.

Windows Live Movie Maker – video tutorial www.go4it.ro

Windows Live Movie Maker salvează clipurile doar în formatul WMV, un format proprietar Microsoft. Ai totuşi la dispoziţie opţiuni pentru salvare legate de rezoluţie, bitrate şi de numărul de cadre pe secundă (fps – frame per second) sau unul dintre profilurile predefinite şi optimizate pentru diverse dispozitive (player multimedia, LCD TV , e-mail, telefon etc.).

Descarcă de aici Windows Live Movie Maker 2011.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News