Cum încearcă Microsoft să atragă utilizatori de Android în ecosistemul Windows Phone

23.11.2015
Cum încearcă Microsoft să atragă utilizatori de Android în ecosistemul Windows Phone

Cu toţii ştim că pentru Windows Phone nu sunt disponibile la fel de multe aplicaţii ca pentru Android sau iOS. Însă cum ar fi dacă ai şti de la bun început că toate aplicaţiile preferate au un corespondent pentru Windows Phone – ai face mai uşor saltul la un smartphone bazat pe acesta?

Cum încearcă Microsoft să atragă utilizatori de Android în ecosistemul Windows Phone

Aparent, Microsoft consideră că deficitul de aplicaţii Windows Phone este doar o problemă de percepţie pentru o bună parte dintre utilizatorii platformelor rivale, motiv pentru care gigantul american a lansat App Comparison, o aplicaţie care inventariază automat aplicaţiile instalate pe telefonul cu Android şi oferă sugestii cu versiuni echivalente disponibile pentru platforma Windows Phone.

În caz ideal, App Comparison scoate la iveală exact aplicaţia dorită, disponibilă în versiunea echivalentă compatibilă cu platforma Windows Phone, însă pentru anumite aplicaţii de Android cum sunt cele din colecţia oferită de Google lucrurile se complică puţin. Astfel, în loc de Google Chrome va trebui să ne mulţumim cu alternative de genul UC Browser, respectiv One Drive în loc de Google Drive, solicitând un efort suplimentar pentru acomodare şi migrarea colecţiilor de fişiere.

În funcţie preferinţele actuale, este posibil ca utilitarul App Comparison să poată elimina o bună parte din temerile celor care încă ezită să renunţe la vechiul telefon cu sistem Android. Însă pentru şi mai mulţi dintre noi, App Comparison ar putea servi ca o demonstraţie pentru cât de mult mai are de recuperat platforma Windows Phone în ce priveşte ecosistemul de aplicaţii disponibile, efectul obţinut fiind descurajarea unui eventual upgrade la un smartphone cu acest OS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult