Cum reacţionează adolescenţii de azi atunci când sunt puşi să folosească Windows 95 [VIDEO]

13.03.2016

La vremea lui, Windows 95 a fost un sistem de operare revoluţionar şi unul dintre cele mai mari succese din istoria Microsoft. Mai mult de 7 milioane de copii au fost vândute în primele cinci săptămâni de după lansarea pe piaţă. Platforma venea cu o interfaţă grafică prietenoasă şi inovativă, care uşura semnificativ interacţiunea cu computerul personal.

Citeşte şi: Iată cum se trimitea un e-mail în 1984 [VIDEO]

Două decenii mai târziu, sistemul de operare li se pare foarte ciudat adolescenţilor.

Mai mulţi tineri sunt puşi, de cătrei cei de la Fine Brothers Entertainment, să folosească Windows 95 şi sunt suprinşi că platforma nu dispune de suport pentru Wi-Fi, dar şi de faptul că monitorul este mai mare decât unitatea centrală. Şi zgomotele scoase de PC atunci când porneşte le atrag atenţia adolescenţilor. „Nu am mai auzit un computer care să facă un asemenea zgomot”, spune o tânără. 

Participanţii mai în vârstă la experiment ştiu că Windows 95 a fost un produs care s-a bucurat de mare succes. „A pus Microsoft pe hartă”, potrivit unui tânăr. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult