Cum restricţionezi accesul la Google Chrome cu parolă

Cum restricţionezi accesul la Google Chrome cu parolă

Cu toţii avem, fie că realizăm sau nu, informaţii personale salvate în browser-ul pe care-l folosim pentru a naviga pe internet. Fie că vorbim de parole salvate sau de bookmark-uri, browser-ul nostru ştie multe despre noi.

Pentru a proteja aceste date de ochii curioşilor, Google Chrome  va include într-una din versiunile viitoare o funcţie prin care poate fi accesat doar pe bază de parolă. Vestea şi mai bună, dacă eşti nerăbdător, este că poţi activa încă de pe acum această facilitate şi poţi restricţiona cu parolă accesul la Google Chrome.

Singura condiţie pentru ca această opţiune să funcţioneze este să fii logat în contul tău de Google, în Chrome.

Cum activezi restricţionarea accesului la Google Chrome

Funcţia de restrciţionare a accesului este inclusă în versiunea actuală de Google Chrome, 35. Doar că nu este activată, fiind încă în stadiu de test. O poţi activa în modul următor:

  1. Scrie chrome:flags în bara de adrese şi dă Enter pentru a accesa pagina cu funcţii experimentale;
  2. Caută funcţia Enable new profile management system şi apasă link-ul Enable din dreptul ei;
  3. Apasă butonul Relaunch now din josul paginii pentru a restarta browser-ul.

Activarea funcţiei

Cum foloseşti restrciţionarea accesului la Google Chrome

După restartarea browser-ului vei observa în partea dreaptă sus, lângă butonul de minimizare a ferestrei, un buton nou, cu numele tău pe el. De acolo deschizi meniul aferent profilului tău din Google Chrome.

Noul meniu

Pentru a închide Google Chrome şi a bloca accesul la el, dai click pe simbolul în formă de lacăt din acest meniu şi închizi fereastra care îţi va apărea apoi. Aceea este fereastra care îţi va apărea data viitoare când deschizi Google Chrome şi acolo va trebui să introduci parola contului tău de Google pentru a te loga de în Google Chrome.

Fereastra în care te loghezi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News