Cyanogen detaliază planuri pentru un „sistem de operare modular”

11.10.2016
Cyanogen detaliază planuri pentru un „sistem de operare modular”

În plin proces de reorganizare, Cyanogen Inc, dezvoltatorul celebrei distribuţii de Android Cyanogen Mod prezintă o nouă strategie pentru trecerea la unui design modular, în care diversele funcţii ale sistemului de operare sunt tratate ca şi componente distincte mai uşor de gestionat.

Cu fostul CEO, Kirk McMasters, mutat în în poziţia de “Executive Chairman”, noul CEO Lior Tal a detaliat într-o postare pe blog schimbările prin care va trece compania în perioada următoare. Vizând activitatea în domeniul sistemelor de operare mobile, noul program “Cyanogen Modular OS” are menirea de a permite fabricanţilor şi dezvoltatorilor să integreze după bunul plac funcţii în pachetul software livrat pe dispozitive. Designul modular ar trebui să elimine problemele de compatibilitate, simplificând totodată aplicarea actualizărilor, vizând module software distincte şi nu întreaga distribuţie de Android.

Mai mult, noile module dinamice (sau MOD-uri) vor putea fi aplicate şi cu alte ROM-uri de Android (inclusiv cele oficiale), extinzând funcţionalitatea de bază a dispozitivului. Scopul declarat este de a permite inclusiv actualizarea dispozitivelor de generaţie mai veche, care nu mai beneficiază de suport oficial din partea producătorului.

Momentan, nu este clar ce impact vor avea schimbările pregătite asupra comunităţii de modding, CyanogenMod fiind una dintre cele mai populare alegeri pentru înlocuirea versiunii oficiale de Android.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult