Descoperirea locurilor interesante din Google Maps este mai simplă cu noua funcţie Explore

24.07.2014
Descoperirea locurilor interesante din Google Maps este mai simplă cu noua funcţie Explore

Google a anunţat că faimoasa sa aplicaţie Google Maps a fost îmbunătăţită cu o funcţie interesantă, noul buton Explore urmând să ofere o cale mai simplă şi mai utilă pentru descoperirea locurilor interesante din jur. O funcţie asemănătoare era inclusă deja în Google Now şi Google Maps, însă noul mod Explore este mai vizibil şi mai complex.

Opţiunea este implementată în cadrul aplicaţiilor Google Maps pentru Android şi iOS, aceasta urmând să fie activată pentru toţi utilizatorii începând cu această săptămână. Funcţia fusese deja testată pe un eşantion mic de utilizatori şi se pare că este deja integrată în aplicaţii deoarece nu va necesita o actualizare software.

Noul buton Explore va fi afişat lângă indicatorul albastru pentru localizare, apelarea acestuia urmând să afişeze o listă a locurilor interesante aflate în jurul utilizatorului. Faţă de informaţiile oferite până acum de Google Now sau de rezultatul căutării „Nearby” din Google Maps, rezultate din Explore vor fi sortare şi selectate în funcţie de ora zilei sau starea vremii, aplicaţia oferind astfel un mod contextual de lucru mai util.

În mod implicit, aplicaţia va afişa locurile interesante aflate pe o rază mică în jurul utilizatorului, însă acesta va putea ajusta limitele acestei zone în funcţie de timpul avut la dispoziţie şi mijlocul de transport preferat. Utilizatorii vor putea căută locurile interesante nu doar în jurul locului în care deja se află, ci şi în jurul unui punct în care intenţionează să ajungă şi a orei la care vor ajunge acolo. Paginarea conţinutului a devenit mai bună,  acesta fiind mai bine structurat şi mai lizibil.

Noua funcţie Explore necesită deja lansata versiune 8.2 a aplicaţiei Google Maps şi va deveni treptat disponibilă pentru utilizatori începând cu această săptămână.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News