Design unic pentru versiunile desktop şi mobile de Firefox

02.05.2012
Design unic pentru versiunile desktop şi mobile de Firefox

Mozilla ţinteşte către implementarea unui design unic pentru interfaţa versiunilor pentru desktop şi dispozitive mobile ale web browser-ului Firefox. Prin această schimbare, compania doreşte să ofere utilizatorilor care comută des între PC-ul desktop şi telefonul mobil sau tabletă, o experienţă familiară cu Mozilla Firefox.

Design unic pentru versiunile desktop şi mobile de Firefox

Pentru asta, Mozilla ţinteşte către o temă cu design modern, dar prietenos şi intuitiv, menit să reprezinte „experienţa Firefox” pe toate platformele şi formatele de dispozitive. Provocarea constă în contopirea stilului vizual distinctiv, după care identificăm web browser-ul Firefox, cu trăsăturile de design specifice fiecărei platforme: Android, Windows 8 (Metro), B2G şi Windows 7.

Unele elemente de design definitorii pentru Firefox, cum ar fi formele curbate ale ferestrelor şi meniurilor, vor putea fi identificate pe toate aceste platforme.

Schiţe de design pentru versiunile desktop şi mobile de Firefox

În versiune pentru desktop, noua interfaţă cu nume Australis poate fi studiată în diverse machete şi implementări realizate de terţi. Printre elementele distinctive avem tab-uri curbate, un meniu simplificat şi alte îmbunătăţiri de fineţe. Separat, Mozilla lucrează şi la o versiune cu funcţionalitate îmbunătăţită a paginii de start, respectiv un manager de download-uri cu aspect mai curat.

Mozilla Firefox, cu tema Australis

Versiunea de Firefox pentru dispozitive mobile urmează deja îndeaproape tematica noului design de interfaţă. Noi modificări vor apropia însă şi mai mult aspectul interfeţei de versiunea pentru desktop, cu design Australis, în scopul asigurării unei experienţe cât mai consistente pe ambele platforme.

Firefox pentru Android - schiţă de design

Firefox Mobile - modul Reading şi funcţia Share

Cât despre versiunea Firefox pentru Windows 8, adaptată pentru interfaţa Metro, aceasta va avea unele asemănări cu Internet Explorer, lăsate pentru a uşura tranziţia utilizatorilor către noul web browser. Spre exemplu, lista de tab-uri coboară din partea de sus a ecranului şi nu din lateral, iar tab-urile sunt reprezentate de miniaturi rectangulare în stilul interfeţei Metro.

Mozilla Firefox, în versiune Metro pentru Windows 8

Din păcate Mozilla nu a precizat când va pune la dispoziţia publicului şi versiuni funcţionale de Firefox, bazate pe noul design de interfaţă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult