Dezvoltatorul Ubuntu Linux renunţă la planurile pentru dezvoltarea unei alternative Android

07.04.2017
Dezvoltatorul Ubuntu Linux renunţă la planurile pentru dezvoltarea unei alternative Android

Centrat în jurul „Unity”, o interfaţă universală care urma să funcţioneze atât cu versiunea pentru PC a Ubuntu Linux dar şi adaptarea acestuia pentru smartphone, proiectul pentru dezvoltarea unui sistem de operare unificat care să unească platformele desktop, server, smartphone şi tablete în spatele nucleului Ubuntu Linux a fost abandonat.

În anunţul făcut printr-o postare pe blog, dezvoltatorul Ubuntu Linux pune decizia în seama „nevoii de a investi în proiectele care să contribuie la dezvoltarea companiei”.

Creată din dorinţa de forţa pătrunderea în piaţa smartphone, adaptarea Ubuntu Linux cu interfaţă Unity nu s-a dovedit suficient de puternică sau familiară pentru a concura Android sau iOS. Totodată, aceeaşi interfaţă Unity a nemulţumit utilizatorii tradiţionali ai versiunii Ubuntu pentru PC, strategia adoptării forţate a unui design optimizat pentru ecrane touch fără a ţine cont de nevoile celor care urmau să îl folosească amintind de „tratamentul” administrat de Microsoft utilizatorilor Windows 8.

Fără capacitatea financiară de a suporta un eşec similar celui avut de Microsoft cu adaptarea pentru smartphone a Windows 10, compania a anunţat reintroducerea interfeţei GNOME începând cu următoarea versiune Ubuntu Linux şi concentrarea activităţilor în jurul platformei desktop.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult