Microsoft pune la dispoziţie copii Windows 10 care pot fi încercate fără instalare

19.08.2015

Venind în sprijinul celor încă nehotărâţi dacă să treacă la Windows 10, cât şi o dezvoltatorilor care doresc să testeze noul browser Edge fără a renunţa la sistemul de operare actual, Microsoft a pus la dispoziţie versiuni Windows 10 care pot fi pornite în programe de tip maşină virtuală, fără a fi necesară instalarea pe hard disk.

Ediţiile Windows 10 gata configurate sunt disponibile pe Windows Edge Dev blog în format compatibil cu aplicaţiile VMware, HyperV şi VirtualBox, alte formate urmând să fie adăugate în cursul săptămânilor următoare.

Kit-urile oferite conţin copii Windows 10 aduse la zi cu ultimele patch-uri, respectiv echipate cu versiunea finală, non-beta, a web browser-ului Microsoft Edge.

Microsoft pune la dispoziţie copii Windows 10 care pot fi încercate fără instalare

Trebuie ştiut că ediţiile Windows 10 lansate în maşină virtuală expiră la 90 de zile după prima folosire. Astfel, pentru a putea folosi Windows 10 în continuare este recomandată salvarea unui instantaneu înainte de prima pornire a maşinii virtuale, care să permită readucerea imaginii de sistem la starea iniţială.

Ediţiile Windows 10 deja configurate pentru maşină virtuală sunt disponibile pentru download pe website-ul Microsoft Edge Dev, la secţiunea Free Tools.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult