Microsoft: Windows 10 va fi ultima versiune de Windows în sensul tradiţional

Microsoft: Windows 10 va fi ultima versiune de Windows în sensul tradiţional

Microsoft a afirmat de acum câteva luni bune că Windows 10 va folosi un ciclu de actualizare diferit şi că îmbunătăţirile care vor apărea pe parcurs vor face irelevantă noţiunea de „versiune software”. Pentru cei care mai aveau încă dubii despre sensul acestor declaraţii, reprezentaţii Microsoft au declarat în cadrul evenimentului Ignite că Windows 10 va fi, într-adevăr, ultima versiune tradiţională a popularului sistem de operare.

Sistemul de operare Windows 10, a cărui lansare este aşteptată în cursul lunilor următoare, va deveni fundaţia software pe care Microsoft îşi va clădi viitoarele platforme software pentru PC-uri, tablete şi telefoane. Dacă până acum, noile versiuni Windows erau lansate la intervale mari de timp iar actualizările aduceau extrem de rar facilităţi noi, Windows 10 va fi prima versiune care va fi dezvoltată în ritm continuu şi se va transforma în timp pe măsură ce Microsoft va implementa opţiuni noi.

Acest mod de dezvoltare, adoptat de altfel de către Apple sau de către dezvoltatorii diferitelor distribuţii Linux, va permite actualizarea permanentă a produsului şi îmbunătăţirea lui continuă pentru încorporarea unor tehnologii noi.

În cadrul evenimentului Ignite, Jerry Nixon, unul dintre purtătorii de cuvânt ai companiei Microsoft, a afirmat că „Windows 10 va fi ultima versiune de Windows”.  Declaraţia se referă la modul tradiţional de actualizare la intervale mari de timp şi nu la platforma efectivă, codul acesteia urmând să fie îmbunătăţit ulterior de-a lungul anilor care vor urma.

Prima actualizare importantă poartă în acest moment numele de cod Redstone, însă atunci când aceasta va vedea lumina zilei cândva în cursul anului viitor, aceasta nu va fi Windows 10.1 sau Windows 11. În timp, chiar şi actualul număr de versiune va deveni redundant, utilizatorii urmând să vorbească pur şi simplu despre „Windows”.

Datorită acestui nou mod de actualizare şi prezentare, Microsoft a folosit şi conceptul de sistem de operare oferit sub forma unui serviciu, idee care i-a speriat iniţial pe cei care credeau că vom vedea un abonament sau o formă similară de închiriere software. Această ideea o fost însă negată acum câteva luni de către Jim Alkove, directorul diviziei Enterprise and Security din cadrul Microsoft.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News