Primele imagini cu pachetele fizice ale lui Windows 10

13.07.2015
Primele imagini cu pachetele fizice ale lui Windows 10

Microsoft a vorbit destul de mult în ultima vreme despre versiunea de upgrade a lui Windows 10, însă există foarte puţine detalii despre cea fizică, pe care o vom găsi în magazine. Pe 29 iulie, sistemul de operare va pleaca pe calea internetului către deţinătorii de licenţe Windows 7 şi Windows 8, urmând ca varianta fizică să ajungă în magazine cândva după această dată. Deşi compania încă nu vorbeşte despre această metodă de distribuţie momentan, există circulă deja imagini pe internet cu noul pachet al sistemului de operare.

Pentru prima dată, sistemul de operare Windows va fi disponibil pe două medii de stocare diferite. Clasicul pachet cu pachetul de instalare stocat pe disc va fi disponbil alături de o variantă pe stick-uri USB. Pentru a nu încurca pachetele, Microsoft oferă imagini diferite pe fiecare dintre acestea. Pe disc, pachetul include o captură de ecran cu desktop-ul din Windows 10, fiind devidente elemente precum noul meniu de start, taskbar-ul care include noul asistend virtual Cortana şi noul wallpaper oficial. Ediţia Home este predominant albastră, în timp ce ediţia Pro este colorată în nuanţe de mov. În cazul ediţiei pe stick, pachetul este acoperit doar cu logo-ul Windows, în aceleaşi culori: albastru pentru Home şi mov pentru Pro.

Nu este clar când vom găsi aceste cutii pe rafturile magazinelor, însă probabil că nu va trebui să aşteptăm foarte mult. Zvonurile din urmă cu doar câteva luni sugerau că Microsoft doreşte să lanseze Windows 10 odată cu programele de reduceri „back to school”, care încep de obicei în luna august. Astfel, este posibil să avem de aşteptat mai puţin de o lună până când Windows 10 ajunge pe rafturile magazinelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult